Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niezwykły sen

Nie wiem już sama
czy to był sen czy jawa.
Wśród ciemnej nocy
głos usłyszałam.

Przytulcie się,
poczujcie ciepło serca,
a otaczający wszechświat
zatrzyma czasu bieg.

Czeka w nim tyle szczęścia,
życie garściami daje je wam.
Nauczcie się tylko umieć brać.
Niech chwila zwątpienia
nie ogarnie was.

Miłości promień uniesie
w swą przestrzeń
umysły wiarą nasyci
otwórzcie serca
wyczulcie uszy
i nasłuchujcie mowy duszy.

Wszystko jest piękne
i takie proste
ale, jeden warunek życie stawia w nim:
Nie igraj z losem...
bo stracisz wszystko co masz
gdy z miłością zaczniesz grać.

27 427 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • misiek45

    20 September 2012, 22:57

    Czytajac twój wiersz przypomniała mi się baśń o złotej kaczce,też było tam coś za coś ,ale wiersz wyszedł super-pozdrawiam serdecznie

  • R.A.K.

    20 September 2012, 13:22

    Ładny wiersz!

    Pozdrawiam :)

  • aloya

    20 September 2012, 13:05

    Dziękuję Ci serdecznie Gulietto. Pozdrawiam cieplutko:))

  • giulietka

    20 September 2012, 13:01

    Piękny to sen, a może nie tylko sen...
    Miło jest się ogrzać ciepłem Twojego wiersza, Jolu;)