Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tytułem ułomności

nie umiem pisać o tobie
zawieruszyłam słowa gdzieś pomiędzy
pierwszą a następną próbą niedoskonałą
wierszoświerszczy

i choć czekam z ufnością i nadzieją
która trzyma pomiędzy niebem a ziemią
nie mówisz mi zostań nie mówisz też idź
pozostawiasz w biegu kolejne dni

a między nami umierają gwiazdy
tak zwyczajnie w międzyczasie chwil
w nowych odsłonach twarzy i serc poszarpanych
ja ułomna i ty ułomny - doświadczamy.

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • jedna_łza

    30 September 2015, 00:32

    Przeczytałam go kilka razy :) najważniejsze by doświadczać RAZEM :):)

  • Gaia

    22 September 2015, 21:10

    ułomności się przyciągają, bo się dobrze na tym znają ;)
    Dzięki Onejko :)

  • onejka

    28 August 2015, 09:42

    wzajemne ułomności sprawiają, że trzymamy się za ręce z ufnością i nadzieją...
    wierszoświerszcz, super neologizm ;)

  • 25 August 2015, 23:37

    Może... ;)

  • Gaia

    25 August 2015, 09:25

    No cóż... Może jakaś ona... ;)

  • 24 August 2015, 21:46

    No tak... i kto mnie teraz pozbiera?... ;)

  • Gaia

    24 August 2015, 21:12

    Na niezdecydowanie zalecam zdecydowanie... decyzjoniera ;)
    A tamta strona nieba - hmm... nie wiem. W sumie to ciemno jest. Bo noc akurat.
    Dzięki i wzajemnie :)

  • 21 August 2015, 21:31

    Czasami potrzeba decyzji, by ułomność przełamać... tylko czym pokonać niezdecydowanie?...
    Bywa też, że tak to wygląda jedynie po jednej stronie nieba, a po drugiej wszystko jest inne...
    Tak ułomnie sobie gaworzę... ;)
    Miłego wieczoru. :)

  • Gaia

    20 August 2015, 15:02

    Michał, w klimatach utrzymuję się co nieco i ... na chwilę :)
    Madziu, to tylko słowa, którym zabrakło tchu :)

    Dzięki za obecność :))

  • giulietka

    20 August 2015, 11:47

    jak Ty pięknie opisujesz to, czego ja nie umiem wyrazić
    pozdrawiam;)