Menu
Gildia Pióra na Patronite

Konstelacja Kota

Nie umiem pisać o tobie
bo tamte noce sierpniowe daleko
i coraz trudniej twe imię
wplatać mi w wianki wierszy

Widziałam dziś nasz gwiazdozbiór
choć to nie nasze już niebo

Poplątanymi drogami
ze związanymi rękami
wciąż podążamy do niego

Myślałam dziś
czy na mnie zaczekasz
jeśli dotrzesz kiedyś tam pierwszy

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    26 January 2012, 17:22

    Hmm... wiernie niewierne powiadasz...?;)
    Spodobało mi się to określenie!
    Dzięki i pozdrawiam serdecznie;)

  • giulietka

    25 January 2012, 15:19

    Koty wracają i sierpnie wracają, ale są miejsca w nas samych, do których wrócić się nie da...

    Dziękuję Arti:)

  • 25 January 2012, 14:12

    Niesamowite rzeczy piszesz...
    Gdyby Mruczek nie chciał zaczekać... przydepnąłbym mu ogon. :)
    Ale sierpień już blisko ze swoim nowych nocy bogactwem. Koty czasem wracają nocą gwiazd blaskiem ozdobioną...
    Pozdrawiam. :)

  • giulietka

    24 January 2012, 19:40

    Adamie, przepiękny wiersz, spleciony gwiazd lśnieniem...

    Michał, ubawiłeś mnie komentarzem:))
    Sierściuszek jest cały czas na niebie, zwłaszcza w pogodne noce wyciąga do mnie pazurki i mruczy do ucha:)

  • zugimihau

    24 January 2012, 19:19

    może poczeka ten futrzak:)

  • 24 January 2012, 19:03

    cicho jak kot
    mleczną biegnę drogą
    w sennych marzeniach
    twoim podążam tropem
    ze świtem stając w szranki
    czy on mnie dopadnie
    budzika natarczywym sygnałem
    czy ja zdążę ciebie znaleźć
    przed jego pierwszymi nutami

    chociaż wciąż o zmroku
    staję na drogi tej początku
    wiem że podążę sobie znanym śladem
    i kiedyś dotrę tam
    gdzie swój znalazłaś wieczny dom

    tak jakoś ...kawałek historii ...

  • giulietka

    24 January 2012, 17:09

    Miło mi to czytać, Marie;)

    Dominiko, dziękuję za komentarz i pozdrawiam ciepło;)

  • Uczuciowa

    24 January 2012, 16:36

    Miejmy nadzieję, że zaczeka:) Cierpliwość...
    Jeśli dotrze tam pierwszy, zapytaj czy może podarować ci wskazówki jak tam dotrzeć albo mapę:)
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Papillondenuit

    24 January 2012, 16:29

    i nie żałuję ani sekundy

    wzajemnie miłego Madziu:)

  • giulietka

    24 January 2012, 16:25

    ...nawet te chadzające po niebie...

    Trafiłaś w serce tą pointą...

    Dziękuję, za tyle cennego czasu, który dziś poświęciłaś mojej pisaninie.
    Miłego popołudnia Marie;)