Menu
Gildia Pióra na Patronite

Matematyczny model mnie

Nie umiem kochać
na pół, ćwierć, trzy czwarte
Taki jestem
Kocham na całość

Nie umiem kochać
we wtorki, weekendy
dni parzyste i pochmurne
albo w miesiące z "r"

Nie mieszczę się
w czyjeść połówki
ćwiartki, trzy dziesiąte
a w pięciu czwartych gubię się

Wystarczy, że duszę mam
przedziesiątkowaną
by mieć prawo bytu
w tutejszym półkącie
aby zmieścić się
w stu zakamarkach

Nie muszę udowadniać,
że nie jestem wielbłądem
by mnie przeciągać
przez ucho igielne
na cudzym polu

103 043 wyświetlenia
1195 tekstów
141 obserwujących
  • szpiek

    13 February 2016, 20:51

    Angielska ? Może anielska ? ;-)

  • onejka

    13 February 2016, 18:37

    Taka angielska ta miłość ;)

  • szpiek

    13 February 2016, 18:33

  • szpiek

    9 February 2016, 20:59

    Matematyka królową poezji :P

  • szpiek

    9 February 2016, 12:37

    Pozbierałem do kupy i wyszła całość ;)

  • skrobek

    8 February 2016, 11:24

    Subtelny wzór na życie ;)

  • szpiek

    8 February 2016, 09:28

    Cieszę się, to motywuje do pisania :)
    Dzięki

  • onejka

    8 February 2016, 09:14

    Lubię, matematycznie :)

  • Lola_♡

    7 February 2016, 22:48

    Jeden z lepszych wierszy, które czytałam. Ogółem, podoba mi się poezja, którą tworzysz.
    Pozdrawiam :)