Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie tylko zwierzę

Nie tylko wilczyca
zawodzi do księżyca,
nie tylko żmija
pluje jadem

Nie tylko papugi
skrzeczą,
nie tylko gady
kąsają

I nie tylko pies
kły obnaża,
a kot
pokazuje pazury

Nie tylko człowiek
emocje przeżywa
i nie tylko zwierze
bywa nieludzkie.

8618 wyświetleń
54 teksty
43 obserwujących
  • trojanek

    13 January 2011, 13:54

    Eee... Oksymoron? Coś mi się nie wydaje.