Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poczute "rozumiem"

Nie trzeba Nam
w nadmiarze zrozumienia
by uspokoić huragan serca.

Wystarczy kropel kilka,
łyk,
filiżankę wypić człowieczeństwa.

Nie trzeba łez,
pocieszania
i oczu w kolorze współczucia.

Nie trzeba wysypiska życzeń
i ścieków słów wydumanych.

A

Wspólnym milczeniem stanąć
nad pochówkiem
szans straconych
wspólną zadumą.

78 914 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • wolnaenergia

    13 September 2013, 23:24

    Bez słów. Zaglądam głębiej w Twoja Bajkę.

  • zugimihau

    6 October 2012, 20:10

    Daje do myślenia;)

  • meedea

    6 October 2012, 17:26

    Dziękuję za chwilę zadumy nad tworem mym ;)

  • Kamil Borkowski

    6 October 2012, 13:02

    sięmnie też podoba ;)

  • czarna mamba

    6 October 2012, 13:00

    hmmmmmmm podobywywuje mi sie bardzo:)

  • annak

    6 October 2012, 12:53

    "Wystarczy kropel kilka,
    łyk,
    filiżankę wypić człowieczeństwa."

    b.mądry przekaz Olu...pozdrawiam serdecznie :)))))