Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

nie trzeba mi Aniołów szukać
Azrafaela - dekoratora wszechświatów,
uzdrowiciela od zła - Rafaela,
siły Boga - Gabriela,
doskonale mnie znają

tu, na Ziemi...
być, czy mieć?
walczące z sobą priorytety

kim jestem?

tu i teraz, będąc wszystkim i niczym,
w czynach i słowach, w czeluści lęku
przyćmiony pożądaniem posiadania,
w niepamięć rzucam istotę jestestwa

a dusza?
nieokreślona alfą i omegą,
czym więcej jest,
świadome prawo bytu samego w sobie,
dane przez Boga,
świadome prawo kreowania rzeczywistości?
tak - to możliwe, znaczenie ma wiara

szukając w sobie odpowiedzi, winy, prawdziwości,
sił, by stanąć przeciw wszystkiemu,
wziąwszy odpowiedzialność za siebie i drugiego człowieka,
pozostaje - być

naturalne istnienie

8402 wyświetlenia
97 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!