Menu
Gildia Pióra na Patronite

****Nie szukam***

Nie szukam, lecz czekam.
Nie myślę, lecz jestem.
Wciąż obok, a ty chcesz czytać wiersze,
I śpiewasz z oddali. Jakby za kratkami.
Ta krata nas dzieli, jest wciąż miedzy nami.
Miłości już nie będzie, lecz przyjaźń zachowajmy.
Dziś cieszy się serce, bo miłość jest gdzieś dalej.
Lecz lubię Cię słuchać, rozmawiać czasami.
Lecz jestem już w innych ramionach, krata między nami,
I choć jestem znów szczęśliwa. To gdzieś tam mnie wołasz,
Mój spokój burzy twój śpiew i mnie woła.
Może przyjaźń nas znowu znajdzie.
Może przyjaźń nas znowu połączy.
Choć mam nową miłość, nie stoi na przeszkodzie byśmy się lubili,
I czasem pośmiali, jak kiedyś.
Wtedy kiedy było z nami słonce.
słowa: Czarny Anioł

1131 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!