Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIE SZKODA

Nie szkoda kobiet które więdną w Ustroniu
Skoro za mężów wzięły sobie wałkoniów
Nie szkoda tamtego bystrego nurtu Wisły
Skoro za mąż wyszły i wyszły jak wyszły

Szkoda że bezczynne na fajfach czekają
Drugi tydzień turnusu kochanków nie mają
Szkoda że zadbane ciała gorące mają
To w sześćdziesiąt dziewięć nie zakwitają

Szkoda górników co nie mogą wybuchać
Znaczy w ich punktach G chętnych gruchać
Beskid Śląski kraina słodka jak cukierek
Radosną i jurną widział ją Edward Gierek

Mirosław Kurowski
inspirowałem się wierszem Adama Asnyka "SZKODA"

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!