Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ucieczka

Niespełnione marzenia -
to udręki istnienia
Dopóki spełnić się nie mogą
nie możesz być szczęśliwą osobą...
Ani przypadkowe zdarzenia,
ani wysnute zamierzenia
- nic nie jest właściwą drogą,
jeśli nie jesteś w zgodzie z samym sobą...
Plany pójdą wniwecz,
rozproszą się marnie
Twoje marzenia pękną jak bańka mydlana
lub jak serce spłoszonej sarnie...
Póki nie znajdziesz tego,
czego podświadomie szukasz,
Na nic zdobyta wiedza
na nic pobrana nauka
- jeśli jedno serce serca drugiego
w słońcu po omacku wciąż szuka...
Nim czerń nocy w okna zapuka,
pogody ducha w sobie poszukaj
- wtem Ona nadejdzie,
prowadząc Twą lubą pod rękę...

24 185 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!