Menu
Gildia Pióra na Patronite

W metaforze

niespełnienie po pustych korytarzach
nienasyceniem rozproszone
dróg rozmaitość i zwątpień kroki
najzwyklejsze szukanie
a i tak zazwyczaj ziarna
nie wystarcza po równo
dla wszystkich

pojmowanie życia to ciągła nauka
ono rzeźbi nas spontanicznie...

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Nika789

    16 March 2011, 23:08

    puenta jest doskonała. mądra i prawdziwa. bo życie pisze najlepsze scenariusze. pozdrawiam Dario cieplutko;)

  • Papillondenuit

    16 March 2011, 22:06

    subtelnie i dosadnie...
    w metaforze o życiu, bo czymże jest życie jak nie metaforą

    zabieram Dario i pozdrawiam ciepło
    :)

  • motylek96

    16 March 2011, 20:24

    "...pojmowanie życia to ciągła nauka
    ono rzeźbi nas spontanicznie... "

    Nigdy nie pojmiemy cudu życia.Wyrzezbieni ludzie...b o tak komuś się zachciało))

    Pozdrawiam:)))

  • giulietka

    16 March 2011, 20:20

    No i mam problem, bo mnie zatkało!
    Perła!
    Kradnę ten klejnocik:)