Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie

Nie rozbiję mych ust o podłogę,
aby za zło przepłacić milczeniem.
Nie podrę na strzępy krzyża,
by ukryć to,w co naprawdę wierze.
Już nigdy nie okaleczy mnie przeszłość
tak szklana i ostra niczym słowa
niegdyś wypowiedziane, nieprzemyślane
lub też marzenia nigdy niezaistniałe.
Wśród ciszy nocnej przesiąkniętej mrokiem
zostawiłeś mnie w ciemnościach niepewności
Przemijają złudne myśli,że kiedyś
pojawisz się pośród zakurzonych
dróg martwych wspomnień.
Bo to, co zrodziło się w nieskalaną miłość
dziś jest tej miłości przekleństwem.

2385 wyświetleń
23 teksty
0 obserwujących
  • Bogdan Z

    25 February 2012, 15:22

    po prostu świetnie :):):)