Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezdomny

Nie raz wystawiono mnie
Za drzwi gdy padał deszcz
Kiedyś ktoś mnie znalazł
Przyprowadził pod dom

Siedzę przed drzwiami
Czasem zostaje tu na noc
Zmarzłem już, przemokłem
Czekam aż otworzysz drzwi

Czasem rzucasz coś do zjedzenia
Bym nie był zwłokami
Wychodzisz gdy chcesz
się przytulić
Albo po prostu nie być sama

Nie chcesz mieć mnie
U siebie, za drzwiami
Bom za chudy i brudny
Gdyż czas ucieka
i pokrył mnie kurz

Gdy znów znajdę
Swoją gwiazdę
Nad jakimś domen
Pójdę i zostanę tam

Nie będzie po co wracać
Mam jedno serce
Tam mój dom, gdzie ono
Na bezdomność minął mój czas

https://www.youtube.com/watch?v=KQ2LWI5iOYY

103 438 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • Gaia

    29 September 2015, 22:14

    bez miłości własnej można żyć
    ale - co to za życie, tylko serce wie
    :)

  • szpiek

    29 September 2015, 16:09

    Serdeczne dzięki wszystkim, pozdrawiam ;)

  • nicola-57

    29 September 2015, 15:33

    bdb

  • silvershadow

    29 September 2015, 13:15

    Wzruszyłem się czytając Twój wiersz.
    "Gdy znów znajdę / Swoją gwiazdę" - tego chciałbym życzyć.
    Pozdrawiam.

  • zapach_bzu

    29 September 2015, 12:18

    Podoba mi sie ten wiersz...

  • onejka

    29 September 2015, 11:15

    wieloznaczny, a to sprawia, że jest dobrze się czyta

  • giulietka

    29 September 2015, 09:32

    Zatrzymał mnie, więc jestem i słów mi zabrakło...
    Piękny!