Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie pytam

Nie pytam już o nic
i nie mam więcej pytań
Wyssałam odpowiedź
z ostatnim oddechem.
Nie patrzę
jak patrzysz
Nie słucham, gdy idziesz
Nie wyciągam dłoni
Nie czekam, aż przyjdziesz.

***

Czas nie goi ran...
topi wspomnienia w korytarzach świateł
Czas nie leczy ran...
uciekam myślami w labirynty wrażeń.
A cisza nieznośnie
podnosi się i gaśnie
W ciszy zamykam
oczy pełne marzeń.
Stygnę. Więdnę. Mięknę. Gasnę.

Tracę siebie
Nie pytam
Nie pragnę.

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!