Menu
Gildia Pióra na Patronite

rysopis

nie pytaj mnie więcej
proszę
po czym mnie kiedyś rozpoznasz
gdy na rozdrożu światła
każe mi zatrzymać się serce

znam przecież każdy twój uśmiech
każdą kreskę na ustach
zanim napisze ją życie

światłocieniami smutków
długie pisałeś mi listy

ze skrawków odcieni nieba
gdy słońce dopiero ma wschodzić
ułożyłam twój portret
i noszę go w najtrwalszej z pamięci

137 912 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    20 July 2016, 09:41

    Mill, ja jestem tylko zwierciadełkiem, które odbija to, co w Was najlepsze... ;)
    Dziękuję, że stale mnie odwiedzasz, choć ostatnio tak mało tu Ciebie:(

    M., najpierw ktoś te skrawki musiał mi pokazać i podarować.
    Niemożliwe? Przecież sam mnie nauczyłeś, że niemożliwe stale się zdarza, tym, co nie domykają drzwi serca...
    Bez względu na wszelką poezję, uwielbiam tą Twoją niepewność;)
    Nutka prosto w serce, ale przecież w dobieraniu tła muzycznego do koloru duszy zawsze byłeś mistrzem!;)

    Art!, ależ dlaczego nie?:) Ta kreska przy ustach, ten smoczy uśmiech... Cały Ty!:))

    Dziękuję Wam serdecznie za tyle ciepełka w taki rześki poranek w sam raz;)

  • 19 July 2016, 22:22

    Ojej... nie... nieee... to nie może być o mnie. :P:D
    Madź, potrafisz światłosłowem czarować. :))

  • Adnachiel

    19 July 2016, 17:49

    Zawsze potrafiłaś ze skrawków nieba ułożyć najpiękniejsze mozaiki.
    Ta mi nawet kogoś przypomina, ale... to chyba niemożliwe
    że nosisz w sercu akurat to odbicie.
    Bez względu jednak na wszelką niepewność, uwielbiam poezję Twoich słów.

    I też coś dorzucam od siebie :)
    https://www.youtube.com/watch?v=NcwUtNdLFrs

    Video NcwUtNdLFrs
  • mill

    18 July 2016, 22:04

    ....magia jest w Tobie Madziu ....ślicznie :*

  • giulietka

    17 July 2016, 20:31

    Bardzo ją lubię, Mariuszu, miłe skojarzenie;)

  • szpiek

    17 July 2016, 12:01

    skojarzyło mi się z tą piosenką https://www.youtube.com/watch?v=B4QoOfZoJ78

    Video B4QoOfZoJ78