Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Kolory ludzi"

Nie przestawaj stąpać po kruchej tafli lodu
Adrenalina niech karmi Twą krew
Młodości bierz całe garście aż do cna
Przypominaj tylko to co najlepsze stworzył czas

Nie wierz,że życie w nostalgii codzienności jest bezpieczne
Bezpieczeństwo to dla każdego pojęcie względne
Nie można być bezpiecznym pośród jednokolorowych ludzi

Zacznij oddychać czymś co przypomina ciemną chmurę
Nie bądź czysty, czystość jest dobra dla aniołów
A przecież to nie ten świat...

Przymrużone oczy widzą więcej niż ten na oścież otwarte
Bądź przeciwko, za i pomiędzy
Nie bądź idealny bo to cecha dla bogów...

Słuchaj czego chcesz, filtruj słowa ludzi
na te które chcesz usłyszeć i na te których wolisz uniknąć
Nie akceptuj sarkazmu i obelg, bo nikt nie ma prawa oceniać innych, skoro nie potrafi ocenić sam siebie...

Balansuj na krawędzi, nie śpij nocami bo po co tracić chwile
Zacznij budować fundamenty marzeń,
Odrzuć zazdrosnych ludzi i bądź sobie przewodnikiem
Jak pielgrzym na pustyni dążący do oazy...

Leć jak najwyżej, nie dotykaj ziemi,
bo przecież to zbyt prymitywne dla ludzi, którzy są kolorowi
pośród reszty szarości...

1876 wyświetleń
43 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!