Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

milczeniem sączę się po kartkach

nie pozwalam uciec słowom
by i tak wylać się całkiem
na pustą kartkę

tylko tu
oddech smakuje jak wieczność
gdy zrywam siebie z uśmiechu
nie dławiąc się
kolejną porcją schematu

odejdź

szkoda gubić dłonie
pośród szklanych iskier

i tak dotyka mnie tylko
upadek pierwszego liścia

zgubiłem spojrzenie
za ciemną kurtyną rzęs
by nigdy więcej
nie patrzeć sobie w serce.

9462 wyświetlenia
71 tekstów
80 obserwujących
  • Lacrimas

    17 January 2013, 21:36

    więc zapłaćmy
    bez-cennością wspomnień

    wzajemnie
    odchodząc w sytości

  • WilceeQ`

    17 January 2013, 20:58

    Lepsze to
    niż kolejne sprzedanie
    siebie

  • Lacrimas

    17 January 2013, 20:45

    i tak naginamy
    samych siebie
    uleganiem

  • WilceeQ`

    17 January 2013, 18:43

    asertywność, gnie się
    pod naporem chęci
    istnienia.

  • Lacrimas

    17 January 2013, 16:09

    Wilczek

    ciałem czy językiem
    wokół i tak
    same nie...-do-powiedzenia

    eyesOFsoul

    jeszcze słyszę
    wczorajszy aplauz
    ten też tak szybko
    nie ucichnie

    dziękuję

  • 17 January 2013, 14:59

    Tu też - brawo.

  • WilceeQ`

    17 January 2013, 10:43

    Zatem warto nauczyć się
    innej mowy niż ta jaką znamy.

  • Lacrimas

    13 January 2013, 14:13

    w ogóle nie potrzeba mówić
    i tak rozumiemy
    zbyt pochopnie w milczeniu

  • WilceeQ`

    13 January 2013, 12:10

    Istniej, nie potrzeba mówić o wieczności

  • Lacrimas

    12 January 2013, 22:09

    nie potrzebuję przekreślać
    by pisano mnie z dużej
    tak jakby obok diabła
    wszystko jest bliżej
    zachłanności

    ja tylko atrament
    wtłaczam w krwiobieg
    swoim piórem