Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ludzkie Potrzeby

Nie potrzebuje Nieba by czuć się dobrze.
Nie potrzebuje Piekła by żałować.
Nie potrzebuje człowieka by kochać.
Nie potrzebuje świętego by leczyć.
Nie potrzebuje diabła by gnębić.
Nie potrzebuje Boga by żyć.

Potrzebuje sukcesu by się cieszyć.
Potrzebuje porażki by płakać.
Potrzebuje motywacji by pracować.
Potrzebuje idola by się kreować.
Potrzebuje prześladowcy by czuć niepokój.
Potrzebuje miłości by być sobą.

6048 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
  • nicola-57

    2 May 2017, 12:15

    a nie chcesz siku? to też potrzeba. widzę, że w wierszu szwankują nerki.
    pozdrawiam obie :)