Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Nie potrafię kochać wspomnień
ni zdjęć, ni tego podpisu
Nie potrafię kochać bez
rzeczywistego obrazu
>>nawet jeśli ta miłość tak
nierzeczywista<<

Niemożliwa i niedorzeczna
Mówią, że urojona
Mówią, że chora,
że pełna
s m u t k u.

Ależ Przyjacielu nie jestem ja smutna
Te oczy mimo, że pełne tragedyi
i dramatycznych błysków
pełne łez i tęsknoty.
One jednak cieszą się
cieszą się, Przyjacielu.
Bo one kochają
kochają chorą
urojoną - kochają
nierealną miłością,
która tli się dymem
niezauważalnym, gdy
obraz ten im się nie jawi
przed oczyma

Wystarczy jednak, że
ukaże się on
w swym blasku i żarze
by na nowo mnie
r o z p a l i ć

6198 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!