Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gra w zielone

Nie potępiam
bezdomnych,
żebrzących za rogiem
co łapiąc się
płaszcza przechodnia
bród swój zostawiają
i zapach którego
strzepnąć się nie da

Nie wytykam im
błędów, dróg źle wybranych
odbijających swe piętno
w ich błagalnych
spojrzeniach

Chce wiedzieć tylko…

…Co czuje człowiek
który wzrok swój odwraca
na drugą stronę przechodząc
A co czuje anioł
który okaże współczucie
zielone do kapelusza
wrzucając…

47 969 wyświetleń
306 tekstów
144 obserwujących
  • Uczuciowa

    9 April 2011, 10:40

    W końcu taki "brud" jest częścią naszego życia.

  • Myffa90

    8 April 2011, 09:10

    Nie o miłości, nie romantycznie. Tylko taki "brud" uliczny opisany. Uwielbiam takie teksty.

  • Uczuciowa

    7 April 2011, 21:00

    Czyli z jakiej??:)

  • Myffa90

    7 April 2011, 11:49

    Wow, z takiej strony Cię nie znałam :)

  • Sol 8

    27 February 2011, 17:55

    Przepięknie dobrane słowa :) Pozdrawiam :)

  • giulietka

    27 February 2011, 16:15

    Przepiękny!

  • ....ktoś....

    27 February 2011, 15:26

    Anioł czuje ból nie do opisania, co się stało z tym światem. Ludzkie żądze, pycha, (kasa) to jest teraz fundamentem. Dla człowieka bezdomnego i radzącego sobie od 1 do 1 nie ma miejsca. Jak by istniała druga planeta. Ci bogaci w pogardę dla biednych, zrobiliby przesiew.
    Bogaci, dobrze urodzeni zostają Tu na ziemi…
    Biedni, chorzy idą na druga planetę tak zwaną (SLAMSY).
    Wiersz wspaniały, zabieram do siebie pozdrawiam ciepło…