Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Ciebie

Nie piszesz.
Nie dzwonisz.
Siedzisz i myślisz.

Wspominasz dzień wczorajszy,
choć już nie wzejdzie wczorajsze słońce.

Obserwujesz rybki w akwarium
i przypominasz sobie jak było
gdy byłam przy tobie.

Czy tęsknisz choć troszkę?
Tego nie wiem.I nie wiem czy chcę wiedzieć.

Nie piszę.
Nie dzwonię.
Siedzę i myślę.

Wspominam dzień wczorajszy,
Choć już nie wzejdzie wczorajsze słońce.

Nie oglądam rybek w akwarium-bo tego nie lubię.
Nie śledzę cię wzrokiem,bo myślałam,że nie tęsknię.

Siedzę i myślę.
I czas tylko trwonię.
Od tego myślenia nie obejmą minie twoje dłonie.
I głos twój nie oderwie się od myśli twoich
i nie zagrzmi w uszach moich.

Choć bardzo chciałam przekreślić te dni...
Nie potrafię tak kłamać Ci.

1216 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!