Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie przychodź więcej

Nie patrz na mnie tym wzrokiem.
Między nami już nic nie będzie.
Teraz ktoś inny mi pokazuje,
czym tak naprawdę jest szczęście.

Nie błagaj mnie o wybaczenie.
Zbyt wiele zła już się wydarzyło.
Teraz ktoś inny pomału mnie uczy,
czym tak naprawdę jest miłość.

Ja oddałam ci siebie i lat zbyt wiele.
A ty utopiłeś nas w brudnym korycie.
Teraz ktoś inny uczy się ze mną,
czym tak naprawdę jest życie…

Więc nie proś już więcej, nie błagaj.
Nie wrócę, zbyt mocno mnie to zraniło.
Teraz ktoś inny ode mnie się uczy,
czym tak naprawdę jest miłość…

3238 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Cris

    9 February 2016, 23:46

    Alfa wzajemnie pozdrawiam na dobranoc ;)

  • Alfa Centauri

    9 February 2016, 22:00

    Dzięki Cris.
    Pozdrawiam cieplutko;)

  • Cris

    9 February 2016, 20:51

    Rytmiczny, ciekawy wiersz.
    :)