Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zrozumieć

Nie patrząc, widzieć twą postać,
dotykać nie czując twej skóry,
otrzymać i w zamian coś dostać,
i siłą woli znieść mury.

Milcząc chcę krzyczeć twe imię,
tańczyć w rytm głuchej ciszy,
znaleźć sens zanim zaginie,
tam gdzie nikt nie usłyszy.

Poważnie wyśmiać swe lęki,
nocą w słońcu się schować,
słyszeć te serca dźwięki,
ulotne chwilę przechować.

Śmiać się smutno z rozpaczy,
nie mając ran, mieć blizny,
być gdzie nikt nie zobaczy,
zrozumieć serce mężczyzny.

5813 wyświetleń
53 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!