Menu
Gildia Pióra na Patronite

O prawdzie

nie nauczyłam się ciebie
jak się uczy pierwszych kroków i słów
pozwolono mi tylko przymierzać
i pudrować wciąż

a trzeba mi było
jak powietrza chcieć
i pozwolić dojrzewać
powoli

przecież
rzadko ten któremu zbrakło słów
ma mało do powiedzenia

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • 24 November 2015, 21:28

    lecz czy tak było, czy nie było
    na łące zimno się zrobiło
    u boćków prochów nie wykryto
    powrócą wiosną... palić żyto :P

    Pan był w (o)błędzie. :))

  • Gaia

    24 November 2015, 19:16

    - Szczęśliwa prawda jest prawdziwa. Inna nie - powiedział Pan do Pani i w ślad za nim odleciały bociany. "Kto wie czy było tak, kto wie czy było..."
    ;))

  • 19 November 2015, 22:48

    Prawda jest szczęściem, ale o tym wiedzą tylko ci, którym słów czasem braknie...
    Wolę mieć rację i być szczęśliwym. ;)
    Super.
    Pozdrawiam:)

  • Gaia

    3 November 2015, 21:52

    Trudno nie przyznać każdemu z Was racji. Jednak trochę się podroczę... i zapytam cichutko każdego. Wolisz mieć rację czy być szczęśliwym?
    ;)

  • RozaR

    30 October 2015, 12:39

    w tym wypadku zapewne nie tylko wrony ale i rodzice rodzeństwo , obyczaje

  • onejka

    30 October 2015, 10:57

    szkoda otwierać usta, kiedy wrony wokół...
    Sporo refleksji, które biorę za swoje.

    Miłego :)

  • silvershadow

    30 October 2015, 10:03

    Są osoby, którym najwięcej możemy powiedzieć milczenem.
    Pięknie.

  • Gaia

    29 October 2015, 23:28

    O czym szumiały czereśnie...

  • RozaR

    29 October 2015, 23:24

    Trzeba nam było ? - nigdy nie jest tak najlepiej.
    Bo życie trzeba rwać młode wiśnie ;-)