Menu
Gildia Pióra na Patronite

wydrapałam swoją duszę

nie mów mi
że jeśli zaprzyjaźnię się
z cieniem słonecznego dnia
ból ukryty
kroplami deszczu
nigdy nie spadnie

i kiedyś wymodlę
dobrą drogę dla siebie

czas przez palce przepuszczony
puchnie w powietrzu
by pęknąć pod tęczówką

wiesz...

pokochałam nawet tamten
dzień listopadowy
gdy głośnym krzykiem
wypełniłam przestrzeń

dziś układam pasjans
z garbatym księżycem
szukając szczęścia
które nie jest smutne

nie mów mi
że jeśli zaprzyjaźnię się
to mech okrywający kamień
sprawi
że serce zacznie bić
a woda która obmyje
stopy
nie będzie zbyt zimna
...

135 845 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • 24 October 2011, 10:25

    Piękne.
    Smutne.
    Piękne.
    Takie lubię. :)

  • Voyage

    23 October 2011, 21:37

    A bom Twoje różki zawieszone na aureoli poczuł..hehe..;)

  • motylek96

    23 October 2011, 20:02

    haha Arti ty zawsze wiesz co napisać:)

  • Voyage

    23 October 2011, 20:00

    Ewuśka, właśnie takie anielskie diablice są dla nas i zachętą,
    i spełnieniem i cholera wszystkim..hehe..;)

  • motylek96

    23 October 2011, 19:55

    No tak ostatnio nieco anorektyczne były moje wiersze.Lecz tego nijak skrócić nie mogłam.

    bierz skoro taka twoja wola, cóż ja nieborak motyl mogę, jeno skrzydłem pomachać;)))

  • motylek96

    23 October 2011, 19:45

    cieszy mnie,że udał się ten myk:)
    a jeśli przy okazji wiersz podoba sie to sama przyjemność

    Ściskam:)

  • motylek96

    23 October 2011, 19:42

    Joasiu o to mi chodziło, aby tytuł drapał... jednocześnie zachęcając do przeczytania:)

  • motylek96

    23 October 2011, 19:39

    aniołem haha takimi z różkami
    jak to kobiety mają w zwyczaju... chciałabym, ale boje się;)

    to jak w piosence
    http://www.youtube.com/watch?v=rYHhguqlTY0

    Video rYHhguqlTY0
  • Voyage

    23 October 2011, 19:33

    Boś za bardzo Aniołem, a to trza czasem zamieszać w miłości smołę..:)

  • motylek96

    23 October 2011, 19:29

    jakże mam ją złapać skoro ona tak wierzga i ujarzmić za czorta sie nie chce;)

    dzięki Arti:))