Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Czy kocha się za nic?"

Nie mów mi, że kocha się za nic;
to wierutne kłamstwo !
Są słowa, które potrafią ranić,
skazują serce na wygnaństwo.
Przecież kocha się za wszystko -
za uśmiech i dotyk.
Staję się utopistką,
nie straszne mi świata dziwoty.
Kocha się za troskę,
za obecność i czułość.
Za o miłości pogłoskę,
za chwil bujność.
Jeżeli to mówię,
to wiedz że nie kłamię.
Proszę Cię uwierz,
a miłości imienia nie splamię.

14 537 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!