Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

nie mogę zasnąć
oczy czerwone
usta zamknięte
myślę? co z jutrem?
nadal będziesz chciał zacinać się na moich cierniach?
nadal będziesz chciał się nakłuwać na moje kolce?
będziesz pragnął tej brudniej czerwieni?

chce dotknąć nieba
więc rosnę szybko
byle gdzie
staje się chwastem
nie chce tego
ty też nie
lecz wciąż go nie wyrywasz
podziwiasz
zastajesz rozerwany na strzępy
korzeniami przeżyć
a uśmiech nie schodzi z twej twarzy
niczym morderca
swym samobójstwem zabijasz mnie

budzę się
z krzykiem na ustach
ze strachem w oczach
mówisz
to tylko zły sen
kładę się znów
obok ciebie
nie mogę zasnąć
oczy czerwone
usta zamknięte

2640 wyświetleń
36 tekstów
9 obserwujących
  • awatar

    2 September 2010, 01:35

    tyle nieokiełznanych wierszem emocji, pozdrawiam