Menu
Gildia Pióra na Patronite

złote drzazgi

nie mam szczęścia
do ludzi
ani pamięci do imion
a jednak świt mi cię wyszył
grafitowym zamyśleniem na rzęsach

i choć raz tylko
otarłam się w myślach
o twoje policzki cieniem
nie potrafię zapomnieć

i kiedy ocieram skronie
z popiołu czarnych myśli
na podłogę sypią się gwiazdy
bo wciąż twoje sny mam na palcach

137 924 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • DorotaB

    18 October 2015, 18:18

    Rewelacyjny ,jak najbardziej w moim klimacie.Pozdrawiam

  • nicola-57

    18 October 2015, 15:23

    dzień dobry:)
    "Kto nie dostrzega poezji, nie wie czym jest piękno."(Longin Jan Okoń)
    I to tyle. Serdeczności:)

  • wdech

    18 October 2015, 14:29

    super!

    pozdrawiam
    jak zawsze

  • giulietka

    18 October 2015, 13:23

    Mirku, dziękuję, miło mi to czytać:)
    Mill, Twoja obecność jest bezcenna:)
    Bystry, to rzeczywiście nieprawdopodobne, taki komplement od Ciebie... :)
    Malusia, dobrze Cię widzieć.

    Dziękuję i miłego popołudnia!

  • Malusia_035

    18 October 2015, 12:22

    Piękno w czystej postaci , przyciąga

    Pozdrawiam Milutko M :))

  • mill

    18 October 2015, 12:06

    .....i kolejna perełeczka do mojego pudełeczka ...ślicznie Madziu :*.....

  • fyrfle

    18 October 2015, 11:48

    Poezja.