Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tychy

Nie ma drugiego takiego miejsca
Na ziemi a tym samym
Na Górnym Śląsku
Gdzie tak dobrze stawia się
Pierwsze kroki w życie
Gdzie tak przyjemnie mówi się
Pierwsze słowa
Gdzie uczysz się że życie
To blok trawnik parking
Mama tata babki dziadki
Drozd cukrówka pies
Kebab pączkarnia lodziarnia
Gdzie tyle jest dziewczyn
Że whisky naprawdę
Na żonę jest niepotrzebna
Tyle tutaj drzew
Że niebo jest raczej zielone
I pełne chórów ptasich
A anioły stróże
Po prostu robią swoje
Mając dużo czasu
Często wsiadają w zielono żółty trolejbus
Lub w niebieskim szynobusie
Słuchają ludzi mądrych
A potem szepcą ich los
Swoim podopiecznym
Nim oni jakimś cudem
Zaczną żyć swoim talentem
Odkrywając wreszcie siebie
Oleją dni i noce
Z cudzych nawet najbardziej
Boskich podszeptów

297 598 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!