Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie lubię polityki

Nie lubię polityki,
Kanapek bez masła, bo mam po nich czkawkę,
Szyb mokrych od płaczu, bo zawsze jest zimno,
I za małych spodni – to straszne, przytyłam,
Gdy płaczesz, bo ja przykładnie za tobą.

Nie lubię chodzić do zoo,
Za ciasnych sukienek, bo zazdrość mnie zżera,
Tłoku w autobusie, bo jestem za niska,
I lekcji łaciny, ah! te koniugacje!
Wypranych koszulek, bo nie pachną tobą.

Jestem licealistką,
Moje imię ... właśnie,
jeśli masz pytanie...
Masz? Co kocham?
Życie.

1114 wyświetleń
12 tekstów
2 obserwujących
  • RozaR

    3 November 2014, 21:35

    Może buty na obcasie ?