Menu
Gildia Pióra na Patronite

(Nie)łatwe jak odebranie dziecku lizaka.

Nasze misie, pszczółki
Kochane najsłodsze Aniołki
Pokazały własne niezadowolenie
Że nie pasuje im takie zdrowe żywienie

Bez podpisów, bez petycji
W sprycie i umysłu kondycji
Pokazały sprzeciw w aparycji
"Wiem, co jem, jem, bo rosnę"
Dzieci chcą słodkości
Gdy jest słodko, są radosne
„Przecież ja jeszcze rosnę!”
Glukoza i sól, potrzebne do mądrości
Giętkości, sprawności i witalności

„ My owoc Miłości, My Wasza latorośl
My chcemy słodkości, chcemy dorosnąć
W dzieciństwie do własnej dorosłości”

https://www.youtube.com/watch?v=HrxX9TBj2zY

66 738 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    23 September 2015, 22:09

    I.Anna Dobrych snów. Dziękuję.

  • I.Anna

    23 September 2015, 08:26

    Na czasie... bardzo fajny pomysł na wiersz:)
    Pomysł jak i wiersz podoba się mi.
    Pozdrawiam

  • M44G

    22 September 2015, 20:03

    Dziękuję, dziękuję, miłych snów.

  • lajajaj

    22 September 2015, 20:02

    Bardzo fajny :)

  • M44G

    22 September 2015, 19:56

    Jak i ja Ciebie Miło i ciepło i niech dobrze Ci się śni.

  • Malusia_035

    22 September 2015, 19:55

    ciekawy ;)

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • M44G

    22 September 2015, 19:54

    Dziękuję słodko i słodkich snów życzę.

  • Cris

    22 September 2015, 19:53

    świetny wiersz.
    pozdrawiam.