Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niektórzy są jak wiatr
Wpadają i sieją zamęt
Przewracają drzewa
Zrywają dachy

Drzewa zasadzone
po ostatniej burzy
Z nadzieją iż
nawet gdyby jutro
miałby być koniec świata

Dachy postawione
na przekór żywiołom
ciał oraz dusz
gdy padał deszcz łez
i waliły pioruny rozpaczy

Gdy usłyszysz wiatr
Nie otwieraj mu drzwi
Choćby skomlił
jak ranny pies
On tylko jest przelotnie

103 440 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!