Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Uczuć wrota"

Niektórym drzwi serca mego uchylam na oścież;
bowiem jest pewien taki dotyk,
aczciby chciał go zastąpić, polegnie.
Kiedy jednak wycelujesz w toń moździerz;
naślesz potęgę swej floty,
wówczas od wrót Twa osoba odbiegnie.

Ilekroć chciałbyś zbliżyć się maleńko;
poczujesz zwrot.
Zakazanym będzie pole niegdyś znane.
Poczucie nagłe, że coś w Tobie pękło;
obcy dziś już kąt,
oddalić się pora od tego cóż przegrane.

Przywykłeś Luby do bram otwartych;
do odwiedzin niezapowiedzianych,
zachcianek spełnianych stale.
Czas poskładać szczątki uczuć podartych;
koniec rozmów głębi pozbawionych,
żegnaj Mój Drogi zatonięty w banale.

14 538 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
  • 27 January 2015, 12:06

    diabeł tkwi w szczegółach .. uszanowanie dla dziadka .. świetne skojarzenie z moim niedowidzeniem .. podczas uderzeń gorąca

  • K.S.Dżekson

    27 January 2015, 10:20

    Aczciby, jak to Mój Dziadek wyjaśnił a raczej przetłumaczył na nasze, znaczy ''chociażby''. ;)

  • 27 January 2015, 02:38

    cóż to znaczy słowo''aczciby'' czyż bym ponownie nie doczytała ''encyklopedii ''
    to wszystko przez te uderzenia gorąca zapewne