Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwykły opis wiosny zimą

Niekiedy
w środku zimy
budzą się bazie
spokojnie łabędź pływa

Ciepły fen
galopuje niżem
odsłaniając wargi
czarnej ziemi

Wracają ptaki
ze stron dalekich
kobieta ziarno
sypie im pod dzioby
słońce twarz głaszcze
ciepłą dłonią dobroci
stokrotka z działki
wśród traw tańczy.

127 811 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Cris

    11 January 2018, 22:35

    Ta zima taka jest...u mnie stokrotki ponad trawą...