Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nie jest lepiej"

"Nie jest lepiej"

Nawet ptak samotnie leci
Klucz mu w zamku został

Tłuste ręce - opętanie to
Brudne ręce - dobrze ścisnąć
Na twym ciele smuga ciepła
Niewidoczna w moim świetle
Lub z tego punktu widzenia
Blizna to

Nie ma w oczach wzroku jedynego
Nie ma ktoś ważniejszy nad jutro
Nie ma w dłoniach starć przytulań
Samotnością rzyga się najmniej inwazyjnie

Nie mógłbym się przebić
Przez listopad mego serca

Droga w bez istotny tłum
Na barku kruk przewodnik
Szepta: pod wodospad
Obmyj się z ze słowa "chcę"

Unikajmy rozpogodzenia

15 297 wyświetleń
150 tekstów
72 obserwujących
  • torpeda10

    29 July 2013, 13:45

    Niestety Vort masz rację, ale starać się musimy...

    Dzięki za zlot:)