Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Nie jeden liść
Już spadł
Każdy swoje pięć
Minut miał

A teraz w ten Dzień
Zapełniony kwiatem
Nie jeden skwer
Przed ogrodzeniem
Gwar i szmer
Za bramą blaski świec

A to do Tego, a to też tam
Między aleją cmentarny szlak

Niektórzy tu po raz pierwszy
Za rok ten człowiek starszy
Po raz ostatni
Za rok i On będzie pierwszy

Pod ziemią ciało
Na ziemi zniczy nie mało
Na ziemi człowiek
A w niebie dusza
Serce człowieka
Cały czas miłością
Serce porusza

Nie zapominajmy o Naszych Bliskich
My też chcemy by o Nas pamiętali
Gdy spadnie na grób sterta liści

http://www.youtube.com/watch?v=fpAr4Xd8sbo

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • słoneczniki

    1 November 2012, 22:03

    Piękna refleksja...

  • Insomniaa

    29 October 2012, 21:20

    jestem pod wrażeniem, naprawdę.

  • misiek45

    27 October 2012, 19:06

    Istotnie refleksyjny wiersz skłania do zadumy-pozdrawiam Marjanie:))

  • 27 October 2012, 18:02

    Wiersz przepięknie refleksyjny...
    Z muzyką tworzy doskonałą całość.
    A od siebie jeszcze dodam; aby zdążyć oczyścić się
    z wszystkiego co Nas WARUNKUJE....
    ...i....wtedy ogłosiś Ciszę....