Menu
Gildia Pióra na Patronite

Romans

Niejasna przeszłość,
beztroski świat,
ogród pełen przepychu
i tajemniczy las.
Nuta pędząca błogość,
romans dwojga kochanków,
burza okrywająca nagość
i śmierć w blaskach poranków.
Ulotne głosy
biegnące w oddali,
goniące nieznane,
ginące w otchłani,
szukając ujścia
u kresu doliny,
pragnąc wolności,
piękna bezkresnej krainy...
Odchodzą.
Nie patrząc za siebie.
I giną bezpowrotnie
wtuleni znów w siebie.
Nie słychać radości,
jest dramat i boleść,
odchodzą ich głosy,
rozstają się losy.
Zostaje samotna
para kochanków.
Zostaje ich romans...
I śmierć o poranku.

793 wyświetlenia
8 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!