Menu
Gildia Pióra na Patronite

punkt

nie gaśnie słońce
gdy drzewo szepce wiatrem
czy gałązki liść

42 461 wyświetleń
808 tekstów
64 obserwujących
  • Leid3210

    30 September 2012, 16:17

    luuuudzie! ale mi tego brakowalo!
    :-)))
    piekne! wlasnie dzis jest taki moment w ogrodzie, patrze i czytam, czytam i patrze

  • 2 June 2012, 09:27

    "lubię czasem spojrzeć przez pieprzone okno
    i wyłączyć to czym jestem
    zapomnieć
    życie"

    Heh...

    Haiku wyszło. Ale pewnie wróci.

  • danioł

    1 June 2012, 23:19

    po prostu
    chciałem napisać haiku o przyrodzie

    nie wiem czy się udało
    wydaje mi się że w dużej części tak

    ale oczywiście
    to odbiorca ma najważniejsze zdanie

    nie obchodzi słońca
    gdy pyta drzewo
    czy jego liść

    ....

    to dla mnie głupie tłumaczyć wiersz
    a jednak to robię
    nie wiem
    może się wstydzę
    siebie
    wiersza
    świata

    lubię czasem spojrzeć przez pieprzone okno
    i wyłączyć to czym jestem
    zapomnieć
    życie

  • danioł

    1 June 2012, 23:06

    też nie wiem .R
    czy zachwyt

    myślę
    że po prostu ładny

    a to u mnie rzadkość

  • marka

    1 June 2012, 15:52

    Wspaniała miniatura.

  • giulietka

    1 June 2012, 15:20

    trafiłeś w mój czuły punkt - słońce

  • danioł

    1 June 2012, 14:54

    dziękuję

  • eskimoska86

    1 June 2012, 14:52

    tak:)