Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kartka

Niedotrzymane obietnice niczym gorące żelazo
rzucone o ścianę płaczu narodów bezsilnych.
Wydarte okruchy jutra i zapadnięte powieki płaczu
nieplanowane tragedie, okrutne komedie losu.
Napiętnowane ślady, uliczki ciszy krzykliwej topią się
gwarem nieobecności i pustką kart z kalendarza.
Niepewne jutro z walką o dochowanie wierności
dotrzymywanie słowa danego przed Bogiem.
Puste frazesy zaplątane w kłamstwa ust Twoich
samotność wyciągająca dłoń niczym braterski uścisk.
Przemijanie serca, pytania i trudne odpowiedzi
ściskają krtań, stały się niczym...Pustką w słuchawce.

17 180 wyświetleń
281 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!