Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spacer w jedną ze stron

Niedługo ruszę w drogę
wyruszę na granicę światów
miną dwie długie chwile
być może dłuższe niż wieczność
zabrzmią ostanie me myśli
obydwie równie radosne co piękne
jedna myśl o tej co czeka na górze
druga o tej co jeszcze na dole
i ruszę w krwawą batalię
nie płacz jeśli nie wrócę...

48 093 wyświetlenia
592 teksty
92 obserwujących
  • PetroBlues

    21 August 2012, 23:16

    ...

    w:*

  • WilceeQ`

    21 August 2012, 22:50

    Leć ptaszyno, szybuj ku niebie...
    Jednak powróć, po ciężkiej podróży,
    bowiem jeszcze nie czas...
    Jeszcze Twe miejsce jest obok mnie,
    na Ziemi, nie w glebie....

  • PetroBlues

    21 August 2012, 21:14

    "A kiedy przyjdzie także po mnie
    zegarmistrz światła purpurowy
    By mi zabełtać błękit w głowie
    to będę jasny i gotowy"

    ~Tadeusz Woźniak

  • LiaMort

    21 August 2012, 19:58

    No dobra kotek nie będę. ;)

  • Insomniaa

    21 August 2012, 19:01

    Ma to coś. przyciąga.

  • Gaia

    21 August 2012, 11:14

    I jeszcze tylko usiądę na chwilę by popatrzeć
    jak przed daleką podróżą pożegnam każdy kąt
    zapamiętam zapach i kolor na dłużej...

    Przyszło po przeczytaniu twoich słów.

  • Efemeryda60

    21 August 2012, 02:06

    To prawda. Ciekawy wiersz.

  • Voyage

    20 August 2012, 23:20

    Ładnie Peter, waleczny dziś jesteś..;))