Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ksiądz Stefan Niedzielak

Niedaleko w Magdalence
Komuna miękko lądowała
Ale w międzyczasie
Przyszła do niego na plebanię
I za te krzyże katyńskie
Krzyż mu złamała

I nic się nie stało
Morderstwa nie było
Minutę ciszy wycięto
Tak właśnie
W ten sposób
Trzecią RP zakładano

Wiersz dedykuję tym co tak łatwo krytyka kościoła przychodzi zaś słów potępienia wobec żyjących jeszcze oprawców, wydusić z siebie nie potrafią . Tu dodać trzeba że ówczesne sądy ,prokuratura, TV współuczestniczyły w zatajaniu szeregu morderstw o czym współcześni obrońcy tej kasty nie pamiętają .

Ta hipokryzja w kolorze szmaty zapewnie stanie się tematem nastepnego wiersza.

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących