Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila nieuwagi

Niech skończy się wreszcie ten dzień
podparty na niepewności powiekach
potykam się rzęsami o twój cień
ty wzrokiem niespokojnym
przed moim niepatrzeniem uciekasz

I tylko w powietrzu pomiędzy
coś nieuniknionego znów tańczy
chciałam ukryć ten pożar
za zasłoną wierszy

tylko ty mi tak całujesz nadgarstki

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 23 January 2012, 21:42

    w słowach chciałbym
    ukryć łzy miłości
    by nie wyschły nigdy
    te szczęścia kropelki
    wzruszeniem niesione

    pozwól więc Erato
    stworzyć strofy delikatne
    a ty Euterpe zagraj
    nuty ciche liryką podszyte
    by na zawsze w sercu zostały
    chwile ze wszystkich
    najpiękniejsze ...

    M. czy ja muszę mówić ...chyba nie, pozwól więc łzę z kącika obetrę ...

  • giulietka

    22 January 2012, 18:28

    Dla tych którzy potrafią tak jak Ty czytać... ;)
    Dziękuję i pozdrawiam ciepło;)

  • IKON

    22 January 2012, 18:16

    tak...

    To może ta chwila...obraz bogaty złotem i szarością.

    Pozdrawiam Madziu ;)