Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cytlopia

Niech pan się nie da zmylić,
Cytlopia to nie Utopia,
różnią sie one bardzo.
wie pan, ta pierwsza istenieje.

Od paru lat mnieszkam w niej,
a ona we mnie.
Tam woda morska ma kolor,
moich oczu.
Gorące słońce,
zaplontane w złocistych wlosach.
Gwiazdy tam niczym kolczyki
maki czerwienią sie na polu
niczym spragnione usta,
I
ludzie tak uroczo przemili,
na drodze życia jakby nigdy nie zbłądzili,

Nie znajdzie pan lepszego miejsa
w sercu wyobraźni
niż
Cytlopia.

72 088 wyświetleń
610 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!