Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gra

Nie chciałam się dopasować,
Chciałam być wyjątkowa.
Nie chciałam niczego udawać,
Zyskiwać fałszywą sympatię.

Patrzę teraz klarownie na ten obraz,
W którym niedawno i długo sama byłam uwięziona.
Każdy udaje coś innego,
Aby osiągnąć coś kolosalnego.

Zaczyna lubić, coś czego nienawidził,
Uśmiechać się, choć ktoś z Niego szydzi
Łamać zasady, których wcześniej się trzymał
Aby dotrzeć do mety
I wygrać finał

Codziennie ogląda się to samo,
Obraz Boga splugawiony fałszem, kłamstwem i hańbą,
I tak ciągle, od nowa.

Nie chce być wciąż w tym świecie uwięziona,
Nie chce być pionkiem,
Ruchem amatora.

1518 wyświetleń
19 tekstów
0 obserwujących
  • M44G

    29 May 2013, 21:40

    Ciekawe.