Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioł Stróż

Nie chce spać,
Nie chce zasnąć,
Chce stać obok jako Twój Aniołek,
Słysząc każdy Twego serca dźwięk,
Słuchać i Twym oddechem się delektować,
Patrzyć i w Twym widoku zasmakować,
Czuć Nasze uczucia i Twą skroń ucałować,
Siedząc swoje żale wypłakać,
Leżąc swoją miłość z ukrycia ukazać.
By usłyszeć Twe w mym serduszko,
Aniołek jest w stanie oddać wszytko,
Który kocha i obiecuje,
Że żaden kolec już nie ukłuje,
Że na miłości się tylko zyskuje.
Anioł w to przez Ciebie uwierzył,
I kolory tęczy zmierzył,
By to szczęście co zyskali,
Widoczne nawet z oddali,
Trwało wiecznie i blask szczęścia oświetlił drogę,
By nie potknąć się o własną nogę.
By iść w blasku tych kolorów....

I Aniołkowi brakło słów,
Aby tworząc opisać,
Co za tą miłość chciałby dać.

12 023 wyświetlenia
76 tekstów
50 obserwujących
  • Piłkareczka*

    17 November 2010, 14:45

    Podoba się :) +