Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oniryczny

nie było nic, pamiętasz
tylko los zmęczony dyszał
i świt na chwilę zabrano

czerń, zjawa przytulona
dotykiem, z którego zmysły skradziono
jak mgła nas smagała

wtedy światło markotnie chodziło
i nieobecność naga
nic, nawet nas nie było
tylko smak cierpki na końcu języka
(10.10.2011)

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Papillondenuit

    11 October 2011, 12:13

    bardzo lubię sposób, w jaki bawisz się słowami Dario
    a masz w sobie całe bogactwo słów...

    pozdrawiam
    :)