Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Krzesło"

Nie budźcie krzesła,
póki śpi zaklęte w pozie lotosu.

Medytuje o przyszłości swojego losu.
W zaciemnionym pokoju,
na szkle parkietu.

Śni o innych krzesłach
i o lepszych czasach,
które przyjdą po erze foteli.

A gdy dobrze się wyśpi,
przestanie się smucić,
i wszelkie spory
z bujanym fotelem porzuci.

1848 wyświetleń
38 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!