Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ryby też mają opuchnięte twarze

Niebo wdziało
fioletową twarz
matki Teresy
idącej po wódkę
(To nie o tą chodzi, bohaterka jest z Gdańskiej
na przedmieściu Bolesławca)

Wśród pokurczonych niedopałków
niechlujne splunięcie
pod nogi
gości będzie mieć
niech ktoś jej pomoże
usmażyć wątrobę

Jest nocy środek
i burza zwisa na zachodzie
chmur sinym jęzorem
oby zdążyła
przed deszczem i gradem
bo słony parasol
zostawiła w domu

(Zawsze można z żalu wyczyścić paznokcie)

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Gaia

    17 June 2013, 10:50

    Koszmarny obraz brrr..............
    efekt osiągnięty perfekcyjnie
    Kiedy namalujesz coś pięknego, żeby poraziło, taka siłą ekspresji jak to dotyka? Czekam
    :)

  • awatar

    17 June 2013, 10:44

    słony parasol zostawiła w domu
    chyba mam stwardnienie bo nie mogę strawić
    pozdr