Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebo bez chmur

Niebo przestało być szare lub niebieskie

Niebo dorosłych nie ma chmur

ani gwiazd w ciemną bezchmurną noc

Niebo dorosłych przestało być bez granic

niebo dorosłych to nie miejsce gdzie marzenia i wizje się rodzą

niebo dorosłych jest pełne "opadów atmosferycznych"

Frontów, niżów, spadków ciśnienia

Niebo dorosłych jest oczekiwaniem na wakacje
Dla opalających się na plaży

Niebo dorosłych jest znakiem, że zaczął się sezon narciarski
Lub kończy się sezon letni

Niebo dorosłych stało się codziennością
Niebo stało się tłem

22 937 wyświetleń
481 tekstów
8 obserwujących
  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 20:01

    ;> ortograficzny robot :D

    ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ jak żółłłwwwwwww
    ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ jak żółłłwwwwwww
    ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ jak żółłłwwwwwww
    ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ jak żółłłwwwwwww
    ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ jak żółłłwwwwwww

    ;p

  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 15:56

    ;> Pytanie powinno brzmieć inaczej, czy Ty byś chciała być jak robot ;p A jeśli już taka jesteś to jak się z tym czujesz :D

  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 14:47

    a nie specjalnie napisałaś którz? ;p

    Bo któż to wie :D

    Ale raz to ja ciebie dorwałem na błędzie ;p a nie ty mnie ;p

  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 14:12

    a nie pisze się przypadkiem któż? ;>

  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 14:09

    :)

  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 14:03

    No jeśli kłamiesz co do twojego piękna to może nawet lepiej :D

  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 13:57

    Knieya... no cały czas licze na twoje zdjęcia ;p ;> i się nie mogę doczekać, nawet w ubraniu ;p

  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 13:52

    Ewo, jeśli jesteś nawiedzona i nie chcesz czytać tego co inni mają na myśli zapraszam do kogoś innego :)

    Proszę mi nie mieszać Boga ze wszystkim.

    Chciałem ukazać jak człowiek dorosły widzi codzienność... jak zapomina o metafizycznych, czy mistycznym widzeniu świata. Nic więcej. Amen ;p

  • Duch_Sumienia

    28 November 2015, 13:50

    Knieyo - zatem upiększasz :)

  • fyrfle

    28 November 2015, 12:27

    Sumienny wiersz , mieszczący się w granicach ducha czasu.