Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skraplanie

Niebo jest dalej niż myślisz
odkąd twych dłoni nie sięgam
to tylko deszcz wraca stamtąd
i tuli się kroplami do okna

najtrudniej pozwolić odejść
tym co nie znoszą pożegnań

gdybyś mi wtedy powiedział
że jest dla nas kropla nadziei
stałabym wciąż na tym deszczu

a dziś tylko okna uchylam
co mi po suchych rzęsach
kiedy dusza tamtej nocy przemokła

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 19 January 2013, 07:53

    Jak zawsze subtelnie i pięknie....pozdrawiam ciepło:)

  • 2 January 2013, 17:02

    szukam stóp twych
    delikatnych śladów
    wśród kwiatów
    z błyszczącymi płatkami
    kroplami rosy

    i łez ...

    oby w tym roku świat mienił się kolorami nierozwodnionymi kroplami łez ...:)

  • IKON

    1 January 2013, 16:29

    Mocny przekaz...
    Bardzo dobry wiersz skoro każde słowo ma tak bardzo ważne znaczenie...
    Wieczne...suszenie

    Pozdrawiam Madziu!

  • giulietka

    30 December 2012, 19:55

    Aniu, to chyba jest najważniejsze, kiedy się ktoś zatrzyma i zechce pochylić nad słowem, dziękuję...

    Agnieszko, wyjątkowo trafiona nutka, dziękuję z serca... ;)

    Beti, dziękuję za niezwykły jak zawsze komentarz.

    Krysiu, miło, że zaglądasz do moich wierszy.;)

    Joasiu, zawsze jesteś tu miłym gościem.;)

    Dziękuję Wam za opinie i miłego wieczorku życzę!

  • słoneczniki

    30 December 2012, 19:22

    Lubię tu gościć - warto!

  • Gaia

    30 December 2012, 16:38

    Najdalsze niebo
    dla tych co idą ścieżkami od siebie
    nie chcąc

    Zatrzymało mnie piękno Twych wersów Madziu :)

  • misiek45

    30 December 2012, 16:13

    Dla tak wyjątkowego wiersza dodam wyjątkową piosenkę-pozdrawiam serdecznie:)
    https://www.youtube.com/watch?v=2pGLYK0xEPo

    Video 2pGLYK0xEPo
  • Pechowa_

    30 December 2012, 15:53

    Zdecydowanie przepiękny wiersz!!
    Zatrzymujesz Mnie zawsze wierszem.. słowem...

    :)

  • giulietka

    30 December 2012, 15:11

    Dzięki Aqaurell za ten ciepły promyk;)

    Sylwio, miło mi to czytać, dziękuję.;)

  • Sylwia Friday

    30 December 2012, 15:03

    ;( wzruszający wiersz... piękny...